новини

Занятията по роботика, по един достъпен начин чрез игра и забавление, ще запознаят децата с основите на програмирането и проектирането на различни видове роботи. За тази цел ще се използва платформата Lego MINDSTORMS.
По време на часовете по роботика, учениците ще се разделят на отбори, всеки от които ще трябва да работи по поставените задачи. След това за да бъде още по-интересно, ще се организират състезания между отборите. Целта е да се научат децата да работят в екип и да решават заедно поставените задачи.
Освен с роботика в клуба ще се занимаваме и с онови на радиолюбителското хоби. Радиолюбителството изгражда умения за общуване в децата, насърчава ги да изучават чужди езици и ги учи на етика при комуникациите. В същото време се развиват технически умения и знания. Основите на радиолюбителското хоби ще запознаят децата с правилата при провеждане на комуникацията с радиостанции. Ще изучат фонетичната азбука, използвана при радиолюбителските връзки.

ВЕЛИКДЕНСКО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ - 2016

ПОБЕДИТЕЛИ:
Мира Николаева Калчева от I Б клас - златен медал
Огнян Мирославов Йоргов от III Б клас - сребърен медал
С грамоти са отличени:
Александър Ангелов Чорбаджийски от I В клас
Андрей Иванов Шарков от I В клас
Димитър Боянов Трушев от I А клас
Христиан Христов Цветков I В клас
Дарина Атанасова Ракова II А клас
Богдан Людмилов Люцканов III Б клас
"Отново на училище"
Симона Георгиева е учила в 122 ОУ " Николай Лилиев" от 1991-1996 г. От няколко години работи в Съвета на Европейския Съюз.
  На 31.03.2016 г. тя беше отново в училище, за да представи своята работа, която е част от формулирането и прилагането на европейските политики, и да разкаже на учениците какво представлява Европейският съюз.
На 26.03.2016г. се проведе регионалното състезание по правопис на английски език "Spelling Bee" в гр.София. Участваха учениците, класирали се на първо и второ място в състезанието на училищно ниво от всички участвали училища в София.
Участниците от нашето 122 ОУ бяха: Николай Сливнишки от 7ми клас (първо място) и Джулия Дженсен от 3ти клас (второ място). 
Джулия  се представи отлично и се класира на ВТОРО място от всички 28 състезатели, завоювали второ място в своите училища. Много малко остана до пълна победа. Браво Джулия! Прекрасно представи нашето училище!
Максимален брой точки:
I клас - 90
II клас - 120
III - IV клас - 120
V  - VI клас - 150
На 01.03.2016г. в 122 ОУ "Николай Лилиев" бе проведен училищният кръг от Националното състезание по правопис на английски език "SPELLING BEE". Нашите деца се представиха много добре. За пръв път имаше участници от 3ти клас. Имаше и много участници от 4ти клас. Победители са Николай Сливнишки от 7ми клас и Джулия Джеймс от 3ти клас. Поздравления за всички участници и браво на победителите! Успех на Ники и Джулия в регионалния кръг!
Аплодисменти за Мария, Никол, Явор, Станимира, Кристияна, Мира, Натали, Божидара и за госпожа Стойнова! Вокалната група се представи за първи път пред публика в ОКИ "Красно село". На първи март там се проведе "Ден на любителското художествено творчество".
Деца, учители, родители и гости се хванаха на голямо българско хоро на 17.02. - международен ден на доброто.
Стартира инициативата „ХорА на Бога мили“, която призовава българите по света да се хванат на празнично хоро по повод националния празник на България.
Идеята е на "Сдружение Азбукари" и център "ДоброДея".
Благотворителен коледен базар

На 17.12.2015 г. учениците, родителите и учителите от 122 ОУ "Николай Лилиев" организираха благотворителен коледен базар. Щандовете бяха отрупани с красиви предмети и вкусни коледни изненади, изработени с много любов от сръчните ръце на деца, майки и учителки.
Събрана беше сумата от 1000 лв.
Това е нашият подарък за Симеон Монков - Мони, когото всички познават като малкото момченце с очилата. Мони е отличен ученик и добър приятел. Средствата ще бъдат използвани, за да продължи лечението на Мони.
Благодарим на всички, които  подготвиха и реализираха коледния базар!
Поздравяваме седмокласниците за отличната организация!

122 ОУ спечели турнира за 1-2 клас

Отборът на 122 ОУ с треньор Дилян Георгиев спечели зимния турнир на училищата, работещи по програмата на ФК "Лъвчета". Надпреварата бе за ученици 1-2 клас и се организира от клуба, съвместно с БФС и БАСУ /Българска асоциация спорт за учащи/. Участие в турнира, който се проведе в спортен комплекс "Симеоново", взеха 20 отбора от 15 столични училища. На финала 122 ОУ победи с 2:0 тима на 79 СОУ. Шампионите бяха наградени от председателя на „Лъвчетата“ Венцислав Гаврилов.

Церемонията по награждаване на победителите в Четвъртото национално състезание по творческо писане на английски език се проведе на 26 април 2014 г. в Американския университет в Благоевград.

На нея присъстваха 21 призьори в седемте възрастови категории, както и техните учители. Наградите за победителите бяха осигурени от Американския университет и негови партньори. Състезанието се организира и провежда от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПЛЮС” в партньорство с посолството на САЩ и под патронажа на Министерство на образованието и науката.

През тази година в състезанието се включиха над 4000 ученици от 6 до 12 клас от над 180 училища в цялата страна.

София беше представена от Ралица Табанова  - седмокласничка от 122 ОУ "Николай Лилиев"
 
На 9.04.2014г Иван Бърнев и децата от III "А" и III "Б" клас четоха "Малкият Никола".
Благодарим на децата и родителите от IБ клас, които заедно с г-жа Дамянова почистиха баскетболното игрище, на което първокласниците играят.
На 12.03.2014г. в 122ро ОУ „Николай Лилиев” бе проведен училищния кръг от Четвъртото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Победители станаха: Ния Петрова от 7б клас и Калина Попова от 7а клас. Всички участници се представиха достойно. Похвала заслужават децата от 4ти клас, които за пръв път участваха и се състезаваха наравно с по-големите! Благодарност изказваме  на г-н Дейвид Блис - диктор на състезаноето! Гост на учениците беше г-жа Никола Кленовски.
В училищния кръг на състезанието "Bulgarian Creative Writing Competition in English" участваха 5500 ученици от 6ти до 12ти клас от 180 училища в България. От нашето 122ро ОУ "Н.Лилиев" взеха участие трима ученици от 6ти и седем ученици от 7ми клас.
София Серафимова от 6ти клас и Александра Попова и Ралица Табанова от 7ми клас
се класираха за регионалния кръг на "Bulgarian Creative Writing Competition in English" !  
Успех и на регионалното състезание, мили момичета!
Гордеем се с вас!
 
ДФК "ЛЪВЧЕТА"
ЗИМЕН ТУРНИР
СМЕСЕН ОТБОР  I - IV клас
ПЪРВО МЯСТО ЗА ЛЪВЧЕТАТА
НА 122 ОУ "НИКОЛАЙ ЛИЛИЕВ"