НП „Иновации в действие“, 2022/2023

По НП “Иновации в действие” в 122. ИОУ „Николай Лилиев” гостуваха ученици и учители от Основно училище „Васил Левски”, гр. Разград, Основно училище „Отец Паисий”, гр. Силистра и Основно училище „Отец Паисий”, с. Добротица. Посещението се осъществи в периода 03.05 – 05.05. 

Програма на посещението:

Посещение в гр. София

Search

Посещение в гр. Разград

Search

НП „Иновации в действие“, 2021/2022

122. ИОУ “Николай Лилиев” беше на гости на СУ “Константин Константинов”, гр. Сливен по НП “Иновации в действие”. Посещението се осъществи в периода 13.04 – 15.04. В продължение на три дни се запознахме със същността на сугестопедичната методика, представена от госпожа Ванина Бодурова, председател на фондация „Проф. д- р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева”. Учители и ученици наблюдаваха открити уроци в първи клас по четене на тема „Приказен свят” и по родинознание – „Приключенията на Криско и неговите приятели в Сливенския край”, урок по йога на английски език в пети клас по метода сугестопедия. Посещението завърши с концертен сеанс по английски език. Съвместно с 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“, гр. София и ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ – област Търговище посетихме Регионален исторически музей – Сливен и Античната крепост Туида. 

НП „Иновации в действие“, 2020/2021

От 3 до 5 юни бяхме  гости на Първо ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” – град Гоце Делчев по НП “Иновации в действие” на МОН. Дните бяха изпълнени със споделени  иновативни практики, нови приятелства и положителни емоции.

Посетихме урок по методиката Jump Math на тема „Обикновени дроби – сравняване“ в 4а клас, с учител г-жа Силва Тричкова, интердисциплинарен урок „Народната памет за османското владичество“ – иновативна разработка и впечатляваща реализация на учителите: Ангелина Маркова, Теодора Пашалиева, Елена Спириева, Димитър Сърбов.

Училищните психолози представиха своя авторски модел за работа с ученици в прогимназиален етап по нов метод, наречен “Магазинче на възможностите”. Моделът e насочен към усъвършенстване на човешките интелигентности и първоначалната идея е това да бъде форум за обмяна на опит, умения, знания и идеи между участниците.